CIRCUMSTANŢE ŞI HOMOSEXUALITATE | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

CIRCUMSTANŢE ŞI HOMOSEXUALITATE

CIRCUMSTANŢE ŞI HOMOSEXUALITATE

 

Toţi oamenii sunt potenţial homosexuali; acestea sunt înclinaţii care caracterizează firea noastră; în consecinţă, ele nu pot fi dezrădăcinate. Obiect sexual poate deveni tot ceea ce iţi procură plăcere sexuală. Exista atâta lume care se mulţumeste cu păpuşi gonflabile şi vibratoare, şi nu doar că se muţumeşte, ci le preferă relaţiilor sexuale normale.Toată literatura şi fotografiile care se răspândesc acum peste tot, constituie factori care pot influenţa orientarea sexuală a unui om.
Din cauza acestor materiale, un număr mare de părinţi au copii homosexuali, fără să o ştie. Oricine poate deveni şi homosexual, şi pedofil, şi zoofil. Plăcerea este oarbă şi se hrăneşte din orice.
 
Factorii circumstanţiali ai homosexualităţii: aceşti factori intervin asupra caracterului. Aceşti factori fabrică homosexuali de nevoie, nu adevăraţi. Practicile gay apar adesea atunci când nu există femei în preajmă: în izolări fortuite (închisori sau locuri de muncă izolate, mănăstiri) sau în comunităţi unde există asemenea modă socială, sau la unele petreceri, tot în virtutea reprezentării sociale a tinerilor asupra unui party.
De exemplu, în mentalitatea fostelor ţări sovietice, aceştia nici nu sunt homosexuali. Toate bancurile despre armeni sunt bancuri pentru homosexuali, şi totuşi, armenii sunt un popor destul de simpatizat în tot imperiul, cu toate că poate nicaieri în lume homosexualii nu sunt mai urâţi decât în fosta URSS. Paradoxul se explica prin faptul ca, în mentalitatea celor din această parte a lumii, homosexual este doar cel pasiv.
Tipuri de homosexuali: homosexuali bisexuali ( cei activi), ei pot fi şi familişti (dar nu simt aceeaşi plăcere cu o femeie ca şi cu un bărbat), şi homosexualii care nu întreţin relaţii sexuale cu o  femeie ( cei pasivi).  Mulţi homosexuali pasivi se pare că sunt impotenţi. Probabil că impotenţa este chiar un calificativ pentru homosexualul pasiv. Alţi homosexuali pasivi sunt căsătoriţi (cu femei), dar le place să se simtă şi femei, adică parte pasivă într-o relaţie intimă cu un bărbat (pentru că le place să îşi exerseze şi eul feminin.
Homosexualitatea este un exces, la fel ca şi drogurile, ca şi plăcerea de a ucide, ca şi moda, ca şi beţia. 
Studii recente (Camperio-Ciani, Corna & Claudiom 2004) arată că: rudele femeieşti pe linie maternă ale homosexualilor au o fecunditate mai mare decât acelaşi tip de rude ale heteosexualilor (http://www.newscientist.com/article/.html). Concluziile acestor cercetări (conduse de Andrea Camperio-Ciani, profesor la Universitatea de la Padua), au rezolvat paradoxul darwinian (în care se afirmă că selecţia naturală menţine în evoluţie acele comportamente- şi genele lor- care maximizează succesul reproductiv al unui individ): factori similari care influenţează orientarea sexuală la bărbaţi, promovează o fecunditate mai mare la femei.
Oamenii sunt liberi să- şi aleagă orientarea sexuală, factorul decizie are o pondere semnificativă; dar la ce vârstă un om are atâta determinare de sine încât să ia o decizie responsabilă pentru viaţa sa?;  în consecinţă, apar probleme în orientarea homosexuală a adolescenţilor. La vârsta adolescenţei, homosexulitatea poate fi un rezultat al îndoctrinării- prin coerciţie sau prin seducţie.  Acest fenomen poate avea repercursiuni semnificative. În ceea ce priveşte dezvoltarea emoţională şi sexuală, aceasta este afectată de tensiuni sociale şi fizice. Homosexualitatea la vârsta adolescenţei creează multe probleme care includ: afectarea selectării unor scopuri în viaţa adolescentului- viitorului adult, urmată de scăderea stimei de sine, apariţia depresiei, a tulburărilor de adaptare.
Psihoterapia depinde de nevoile resimţite ale subiectului (în principal: ce face cu nevoia de a avea nevoie de o persoană de sex opus?) şi trebuie să se bazeze pe introspecţie. Nu este împărtăşită de un număr semnificativ de oameni credinţa că homosexualitatea ar putea fi un mod de viaţă rezonabil, cel puţin în aria filosofiilor actuale este greu de crezut asta, dar cel puţin ar fi bine ca această opţiune sexuală să nu contribuie la psihopatologia vârstei vulnerabile a adolescenţei.

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.