Frumusetea – cat de departe poti ajunge ca sa o obtii | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Frumusetea – cat de departe poti ajunge ca sa o obtii

Frumusetea – cat de departe poti ajunge ca sa o obtii

frumusetea

Se spunea pana nu demult ca frumusetea este o carte de vizita in alb pe care natura o da alesilor sai. Epoca moderna insa a luat in consideratie si pe cei defavorizati de natura intr-ale fizicului.
Preocuparea fata de corp este legata de preocuparea pentru imagine si cand spunem imagine ne referim strict la ceea ce numim atractivitate fizica, deoarece “charisma” si alte atribute de acest tip sovaie spre un farmec dincolo de fizic…

Conceptul modern vizavi de aceasta preocupare spune ca e normal ca si natura, gresind, sa poate fi corectata. Astazi, corpul poate fi modificat in unele subansamble ale lui si rearanjat prin mici interventii, care au debutat sub denumirea de “chirurgie estetica“. Unii prefera denumirea de chirurgie reparatorie, facand referire directa la ideea de reparatie necesara, de ceva mai putin legat de estetic, care ar putea parea un moft, un capriciu cel mai adesea feminin.

Pana la urma nimeni nu isi etaleaza in mod voit defectele, ci incearca sa isi exploateze la maxim atuurile.  Acest principiu al minimizarii negativului si maximizarii pozitivului are o istorie extrem de lunga iar Cleopatra este un binecunoscut exemplu demn de urmat in acest sens.

A apela la chirurgia estetica este pana la urma o alegere profund influentata de contextul socio-cultural al individului. Bombardati fiind cu imagini prelucrate din mass-media care se apropie de perfectiune, este de asteptat ca si perceptia noastra asupra normalitatii sa fie modificata intr-o mai mica sau mai mare masura.

Astazi in multe meserii, in special din segmentul entertainmentului, a fi frumos este o conditie obligatorie. “Beauty is my job” va spune orice top model. Dar si in alte meserii care nu au nici o legatura cu show-bizzul, unul din criteriile de selectie este fizicul “prezentabil”.
Persoanele publice, datorita vizibilitatii lor sociale sunt folosite drept modele si ziarele de scandal abunda de titluri de senzatie gen : “X si-a pus silicoane” , “Y a facut un lifting”.
Pretul care pana nu demult se punea pe discretie si original scade astazi vazand cu ochii. Printre anonimi incepe sa se raspandeasca o speranta noua iar frustrarile grele sunt inlocuite de preocuparea intensa pentru “modificari” fericite si indelung visate.

Azi nu e nici o rusine sa spui ca ti-ai achizitionat o pereche de sani noi, un nas mai drept sau un abdomen mai suplu. Chiar si barbatii au dat navala in aceasta lume a chirurgiei estetice si au aparut si la noi cabinete de infrumusetare destinate exclusiv barbatilor.

Epidemia tatuajului este o dovada in plus ca esteticul si imaginea conteaza. Fie ca este expus sau in zone intime rezervat doar pentru anumiti privitori, el este in mare voga.
Cata deosebire fata de vremurile cand se puneau substante in cada ca sa tulbure apa pentru ca nici tu sa nu te vezi, sa nu te stii!

In zilele noastre trebuie sa te analizezi, sa-ti faci un calcul, sa stii ce ai frumos si ce ar mai trebui imbunatatit, sa strangi bani cum poti si sa treci la treaba.
Dar, mai intai de toate, trebuie sa ai clar in minte o reprezentare a imaginii tale ideale.
Astfel, poti fi in rand cu lumea in lumea imaginii. Nu intotdeauna si in realitate…

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.