Depresia - CÂND ESTE RECOMANDAT CONTROLUL MEDICAL?
Depresia - CÂND ESTE RECOMANDAT CONTROLUL MEDICAL?
DEPRESIA - CÂND ESTE RECOMANDAT CONTROLUL MEDICAL?
Datele statistice arată că două din trei persoane suferind de depresie nu au primit tratament pentru că depresia lor nu a fost diagnosticată. Depresia se poate trata. Este foarte important ca pacientul să privească depresia ca pe oricare altă boală.
Schimbările frecvente de dispoziţie, chiar în cursul aceleaşi zile, starea de slăbiciune, somnolenţa sau oboseala apărută la eforturi mici, iritabilitatea, perturbări ale somnului sau apetitului, ca şi senzaţiile inexplicabile de disconfort sau durere apărute la nivelul diferitelor părţi ale corpului - toate acestea pot face parte din tabloul clinic de depresie, care de asemenea trebuie privit cu seriozitate.
În timpul unei consultaţii, pacienţii descriu şi insistă pe unul dintre simptome, dar prezintă la fel de complet simptomele mai puţin supărătoare. De aceea, o descriere cât mai exactă a stării pacientului, poate ajuta mult medicul în alegerea cea mai corectă a tratamentului. Fiţi atenţi la modificările, chiar minore, apărute în starea dumneavoastră şi informaţi-vă medicul despre ele.
Colaborarea cât mai bună medic - pacient face ca diagnosticul să fie mai rapid iar starea de rău să fie tratată mai repede. Pentru a diagnostica o depresie, un specialist utilizează datele prezentate de pacient în timpul consultaţiei, observaţiile clinice, precum şi datele obţinute de la familia pacientului. Testele psihometrice speciale pot fi de asemenea utilizate.
Citeste mai mult:
DEPRESIA
CAUZELE DEPRESIEI
SIMPTOMELE DEPRESIEI
TRATAMENTUL DEPRESIEI
CUM POT FAMILIA ŞI PRIETENII SĂ AJUTE O PERSOANĂ DEPRESIVĂ?
AUTOAJUTORUL
Acest articol nu poate fi preluat fara acordul nostru.