Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in /home3/repsih03/public_html/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 2421

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in /home3/repsih03/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 733
Ce este E-terapia? | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Ce este E-terapia?

Ce este E-terapia?

terapie online

Ce este E-terapia?

E-terapia, de asemenea, cunoscuta sub numele de e-consiliere, Tele-terapie, sau Cyber-consiliere, este o dezvoltare relativ noua in domeniul sanatatii mentale, in care un terapeut sau un consilier psihologic ofera consiliere si sprijin pe internet.

Acest lucru poate avea loc prin intermediul e-mail-ului, video-conferintelor, chat online, sau pe telefonul de pe internet.

E-terapia poate sa apara in timp real, cum ar fi, in telefon si conversatiile online –chatrooms -, sau intr-un timp intarziat, cum ar fi, prin mesaje – e-mail.

Este important sa tineti cont de faptul ca e-terapia nu poate fi considerata psihoterapie si nu va inlocui traditionala terapie.

In multe feluri, e-terapia are parti asemanatoare cu “life-coaching.” In timp ce e-terapeutii nu pot diagnostica sau trata boli psihice online, ei pot oferi indrumare si consiliere persoanelor care se confrunta cu probleme in relatii, la locul de munca, sau cu probleme de viata.

E-terapie are limite, dar devine repede o importanta resursa pentru un numar tot mai mare de consumatori.

In ciuda lipsei de cercetare cu privire la eficacitatea tratamentului online, e-terapia ofera profesionistilor din domeniul sanatatii mintale o alta metoda de a furniza servicii pentru clienti.

Cum lucreaza E-terapia?

Instrumentele de baza pentru comunicare in e-terapie sunt:

  1. E-mail
  2. Mesaje Instant (IM)
  3. Chat in timp real
  4. Telefon pe internet
  5. Video-conferinte

Istoria E-terapiei

Distanta de comunicare intre un terapeut si client nu este un concept nou. Sigmund Freud utilizata scrisori pentru a comunica cu clientii sai. Grupuri de auto-ajutorare au inceput sa iasa la iveala pe internet, la inceputul anilor 1982 (Kanini, K. & Regehr, C., 2003). In prezent, exista numeroase site-uri care ofera informatii de sanatate mintala, precum si clinici de e-terapie private, cum ar fi Find-a-Therapist.com si HelpHorizons.com. Cresterea consilierii online si a serviciilor de sanatate mintala, a condus la infiintarea Societatii Internationale pentru Sanatate Mintala Online.

E-terapiei astazi

In timp ce e-terapia este privita cu scepticism de catre un numar mare de profesionisti in sanatate mintala, a primit sprijin de la multi pacienti care au folosit tratamente on-line de sanatate mintala. Intr-un studiu publicat de revista Psychiatric Services pacientii care primesc tratament de sanatate mintala prin video conferinte, au aratat “un nivel ridicat de satisfactie” (Frueh, C., et. Al., 2000.). Tratamentul online nu este potrivit pentru toti, dar si-a demonstrat eficacitatea in unele situatii. La 3 ianuarie 2006editia – Newsweek spunea ca toxicomanii in recuperare pot beneficia de terapia online, in special cei care se simt inconfortabil participand la traditionale fata-in-fata grupuri de sprijin.

Inainte sa iei in considerare e-terapia, trebuie sa iei in considerare aspecte cum ar fi confidentialitatea, etica, aspectele juridice precum si calificarea terapeutilor online.

Surse:

Frueh BC, Deitsch SE, Santos AB, et al. Frueh BC, Deitsch SE, Santos AB, et al. (2000) Procedural and methodological issues in telepsychiatry research and program development. Psychiatric Services, 51:1522–1527. (2000) aspecte procedurale si metodologice in telepsychiatry program de cercetare si dezvoltare. Psihice Services, 51:1522-1527.

Kanani, K., & Regehr, C. (2003). Kanani, K., & Regehr, C. (2003). Clinical, ethical, and legal issues in e-therapy. Families in Society, 84, 155-162 Clinice, etice si legale in probleme de e-terapie. Familiile in societate, 84, 155-162

Ehrenfeld, Temma. Ehrenfeld, Temma. (2006) Virtual Therapy. Newsweek (2006) Virtual Terapie. Newsweek

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.