Cum puteti da unda verde barbatilor… | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Cum puteti da unda verde barbatilor…

Cum puteti da unda verde barbatilor…

 

Efectul contactului visual si al zambetului intr-un bar.

Stim ca barbatii au nevoie de incurajari din partea femeilor necunocute pentru a intra in contact cu ele. Am vazut ca zambetul si privirea sunt criterii eficiente de atractie, dar cercetarile arata ca barbatii reactioneaza mai greu, deoarece e nevoie ca femeile sa emite de mai multe ori aceste semnale adresate lors au chiar sa le combine.

 

Walh si Hewitt i-au cerut unei tinere sa se aseze la o masa libera intr-un bar. Instructiunile ei erau sa stabileasca sau nu o interactiune nonverbala cu barbatii aflati in bar, alesi la intamplare. Dupa caz, barbatul era privit o data sau de mai multe ori de catre complice. Tot dupa caz, pe langa privire mai aparea si un zambet. Un alt grup de control nu primea nicio atentie. Un observator urmarea daca barbatul incerca sa stabileasca un contact. Rezultatele obtinute erau urmatoarele :

Nivelul contactelor barbatilor cu tanara complice (in %)

 

Zambet

Fara zambet

Un singur contact vizual

15,0

5,0

Mai multe contacte vizuale

60,0

20,0

Grup de control

0

0

Concluzie

Combinarea meajelor nonverbale emise de chip pare a fi mai eficienta decat unul sau altul dintre aceste comportamente luate izolat. Se pare ca barbatii au nevoie de incurajari pentru a aborda o femeie intr-un bar. Acetse incurajari trebuie repetate si variate.

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.